- Selv om jeg har lagt ned mye arbeid i søknaden om å bli nominert til Norges beste frisørkjede, så hadde det aldri vært mulig å skrive en slik søknad uten at de ansatte har gjort en kjempejobb gjennom mange år, sier daglig leder for Lucky-kjeden, Tara Lyche (25).

Denne uken ble det kjent at den lille frisørkjeden og vår medlemsbedrift, Lucky Frisør er en av fire nominerte til å vinne Norges mest prestisjetunge pris innen frisørfaget. Noen kaller det frisørenes Oscar-statuett, og det sier seg selv at det er stort for Lyche-familien bare å bli nominert.

- Det har tatt lang tid å jobbe med søknaden, og jeg føler nesten at det er en seier bare å bli nominert, kommenterer Tara Lyche i det vi benker oss for å høre mere om nominasjonen.
I arbeidet med søknaden har hun gått gjennom selskapet i minste detalj for de siste 3,5 årene, og sett på tidsbruken til hver enkelt ansatt i samme periode.

- Dødtid er noe vi har sett på, og at vi gjennom tekniske løsninger kan spare masse tid på at kundene bruker bestillings-appen vår isteden for å ringe for timebestilling, sier hun.

 

Vil ikke ta æren alene

Tara Lyche vil ikke på noen måte ta noen ære alene for at søknaden nå har ført til nominasjonen.
- Nei, dette er en seier for team Lucky Frisør! mener hun, og takker sine medarbeidere gjennom mange år. I tillegg har Hilde hos Magne Landbø Regnskapskontor vært til uvurderlig hjelp i arbeidet.

Og akkurat dette med en solid økonomi tror grunn
leggeren Anders Lyche (64) har vært med på å gjøre nominasjonen mulig.
- Om ikke økonomien er på plass, så ville de ikke sett på søknaden en gang, mener han.

Først den 11.februar får familien Lyche vite om de vinner, og tiden frem til dette vil nok gå noe tregt, innrømmer Noreen Lyche (57). Med seg til Oslo Spektrum tar de med seg en delegasjon på 13 stykker, og jubelen vil stå i taket dersom de skulle vinne, mener hun.

 

Har utdannet 60 frisører

Noreen Lyche er personal- og salgssjef i kjeden som mannen hennes Anders etablerte i 1978. Hennes arbeid er blant annet å legge til rette for opplæring, og akkurat nå har de seks lærlinger i bedriften. I løpet av årene har Lucky Frisør utdannet 60 frisører med svennebrev, og akkurat det er de veldig stolte av.


Morgendagens vinnere er yrkesfag
- Jeg brenner veldig for å heve statusen blant frisører og andre yrkesfag. Norge kan ikke leve av at alle blir akademikere. Jeg har stor tro på at de som tar yrkesutdanning i dag blir morgendagens vinnere, sier Anders Lyche med overbevisning i stemmen.

Som bevis på at han jobber veldig hardt for å fremme yrkesfagene, ble Lucky Frisør Norges Første godkjente lærlingebedrift i fjor. Det var stor stas da det kom ministerbesøk, og en fjær i hatten for frisørsalongene til Lyche.

Selv har Anders Lyche lagt frisørsaksa på hylla for godt, men er fremdeles aktiv i driften av konsernet. - Jeg er en alt-mulig-mann som svever bak i kulissene, smiler han, før han innrømmer at han egentlig «kan alt».

 

Roser «Mor Lukcy»

Datteren Tara er overbevist om at det er takket være foreldres innsats at de nå kjemper for å bli den beste frisørkjeden i landet.
- De er store forbilder for både lillesøster Thea (21) og meg. Om vi kan klare å drive konsernet halvparten så godt som de har klart, vil mye være gjort, sier hun og ser med kjærlig blikk på foreldrene.

Særlig trekker Tara frem sin mor, og hennes måte å jobbe på.
- Hun er helt fantastisk! Hennes irske blod er bra for bedriften, i den forstand at hun har stor omsorg for våre ansatte og «ser» hvert enkelt individ. Hun er bare et varmt menneske som elsker jobben sin, og det smitter over på de ansatte. Vi har flere ansatte med over 20 års ansettelse, og det sier noe om mamma, smiler Tara.
- I tillegg er Mamma veldig dyktig til å tenke stort om salg, og jeg mener det er hennes entusiasme som gjør at vi selger så mye produkter som vi gjør, mener datteren.

 

Kvalitet, kvalitet, kvalitet…

Det er tre ting som står i fokus hos familien Lyche. Det er kvalitet, kvalitet og kvalitet.
- Kvalitet har vært vårt varemerke i alle år, og vi jobber hver dag for at våre frisører skal være oppdaterte og flinke.
Bare gjennom de tre siste tre årene har frisørene i selskapet deltatt på hele 379 kurs. Dette viser at de er opptatt av å være en av landets ledende kjeder.

På spørsmål om hvor Lucky Frisør er om ti år, svarer tre blad Lyche at det er et umulig spørsmål å svare på.

- Da er vi da er godt inne i et generasjonsskifte. Både Anders og jeg er innstilt på at den dagen vi overlater firmaet til jentene, så skal de få frie tøyler! Smiler Noreen Lyche.

Vi i Arendal Næringsforening ønsker Lucky Frisør lykke til i Oslo, og om ikke de skulle vinne, så får vi håpe de likevel er en Lucky looser…

Tekst: Torunn Nerdalen Tinghaug
Foto: Lucky Frisør