På bedriftsbesøket hos MCP fikk vi en interessant omvisning. Vi fikk også servert en kjempegod nyhet for Arendalsfirmaet.

Samme dagen som medlemmene i Arendal Næringsforening besøkte MCP (Maritime Communications Partner), kunne administrerende direktør Eivind Madsen (Bildemontasjen over) stolt slippe en kjempegod nyhet for Arendal-selskapet.

- Akkurat i dag har vi signert en 5-års kontrakt med Corsica & Sardinia Ferries. Vår kommunikasjonsløsning VAVETM skal installeres på fem av i alt åtte mulige skip, og det er første gangen vi har skrevet kontrakt på vår nye satsning Vave (Value Added Voyage Experience), kunne Madsen fortelle.

Hva er VAVETM?Det formelle navnet på kontrakten som er undertegnet mellom MCP og fergerederiet er; «On-board infotainment platform VAVE».VAVETM er veldig enkelt forklart en teknisk innretning som gjør det mulig for passasjerer om bord på båter å bruke mobiltelefonen eller komme seg på internett med nettbrett og liknende, mens de er på sjøen.Innretningen gjør det for eksempel mulig for passasjerene å laste ned film, musikk, se på tv, eller høre på radio.

I tillegg kan rederiet gjøre seg nytte av systemet til å sende ut informasjon til passasjerene i form av sms-er til hver enkelt passasjer. Dette kan for eksempel være tilbud som finnes om bord, gjesteinformasjon, kart og informasjon om stedene de skal besøke, og så videre.

Hemmelig verdiEivind Madsen vil ikke ut med hvor mye den nye kontrakten er verdt i kroner og øre, men understreker at den er svært viktig for bedriften som har rundt 50 ansatte.- Den er svært viktig, og vi er veldig fornøyde, smiler han.- Det å være best på det vi kan, og vite at vi er størst i det markedet vi opererer i, gjør meg veldig stolt! sa han videre, før han overlot resten av presentasjonen av selskapet til kollegene I MCP.Interessant besøkFørst på dagen fikk alle møtedeltakerne en veldig interessant omvisning i lokalene til MCP i Nygaten i Arendal.- Her får vi se selve indrefileten i bedriften, og det har jeg gledet meg så til lenge! sa Wenche Bakke fra bedriften, Hjemme hos Wenche.

I den videre presentasjonen av MCP, gav Knut Fjellheim en forklaring på hvordan de overvåker at alt fungerer som det skal om bord på «alle deres skip», og møtedeltakerne fikk også et historisk tilbakeblikk om hvordan den nå 12 år gamle bedriften ble startet.- Det skjedde mye på Ericsson, og mange sluttet. Vi var en ihuga gjeng som startet denne bedriften, og det eneste vi hadde nok av var menneskelige ressurser. Penger hadde vi ikke, så vi måtte lage alv selv, fortalte Fjellheim.

-         Tenk at vi har en så spennende bedrift i Arendal. Det er helt topp! Sa en av møtedeltakerne etter omvisningen.Etter presentasjonen ble det servert lunch på Arendal Maritime Hotel.