Enda et firma har meldt seg inn hos oss, og vi synes det er stas å kunne presentere M/S Crusi. Velkommen som medlem!

Om du vandrer bryggelangs i Arendal, har du garantert lagt merke til båten M/S Amor. Den har hatt fast tilhold ved Langbrygga i ett år, og skipperen selv, Vidar Hopen (59) og den lille skipshunden Sindy, ønsker oss et hjertelig velkommen ombord. - Og det samme kan vi si til ham.

Sist uke meldte han firmaet sitt, M/S Crusi, inn i Arendal Næringsforening i håp om å komme i kontakt med flere innen næringslivet som vil arrangere koselige turer rundt om i skjærgården.- Jeg tror det er viktig å komme seg ut og prate med folk i næringslivet. Derfor valgte jeg å melde meg inn hos dere, smiler skipperen, mens han klør den skjønne skipshunden sin Sindy bak øret.Blandingshunden er alltid med ombord, og den blir fort alles kjæledegge.- Den er veldig rolig og snill altså, forsikrer han.

Cruise og havfiskeIdeen til Vidar Hopen er å ta med seg små grupper ut på sjøen. Enten kan han tilby gjestene et cruise rundt i skjærgården, elle han kan ta grupper med på havfiske.- Det velger kundene selv. Jeg blir med på det meste! gliser skipperen, som flere ganger i sommer har blitt leid inn med båten sin i anledning utdrikkingslag og andre festlige anledninger.Båten med det klingende navnet M/S Amor har plass til 12 passasjerer. På akterdekket er det rigget til slik at folk kan nyte et godt måltid mat under et partytelt. Om været er ruskete, kan folk trekke inn i salongen, eller om været tillater det, kan man også sitte på øverste dekk og nyte både utsikt og sol.- Om du ikke vil ta med og lage maten selv, så ordner jeg dette. Men siden ikke vi har skjenkebevilling ombord, må passasjerene selv ta med den drikken de har lyst på, forklarer han.

Gjør en vriSkipperen Hopen, som opprinnelig kommer fra Florø, mener det er en god ide å gjøre en vri om man vi kapre kunder.-Om du vil arrangere et litt originalt møte eller et lite seminar, så har vi internett og mulighet for dette ombord. Tenk så artig det hadde vært å bli invitert med på båttur i samme slengen! frister han.

Håper på varm septemberTil nå i år har Vidar og Sindy kjørt en del turer i både mai og juni. Juli var litt stille, og august bød på regn. Men værmeldingene lover bra for september, og han håper lokalbefolkningen oppdager at sjøen er fin hele året.- M/S Amor er ikke bare en sommerbåt. Jeg kjører charterturer hele året, og håper at sørlendingene vil oppdage at havet er like fint om vinteren som om sommeren.- Tenk å arrangere en sammenkomst hvor de som er med sikrer seg juletorsken selv? Det hadde vært en opplevelse for mange, tenker jeg.

Saltvann i åreneBåde båten M/S Amor og skipperen selv er vant til å takle høy sjøgang. Båten har gått i mange år som fiskebåt på Lopphavet før den havnet som charterbåt i Risør. Markedet var ikke stort nok til å drifte charterturer fra «den hvite by ved Skagerak», så for ett år siden flyttet Hopen cruise-virksomheten til Arendal.- Det har bare vært positivt. Jeg har blitt godt mottatt av havnesjef Rune Hvass, og har det fint, sier mannen som er født med saltvann i årene.Han har en far som i sin tid var fiskebåtreder, og allerede som 15-16-åring var Vidar skipper på fiskebåt. Siden den gang har sjøen vært livet hans.- Sjømannsutdannelsen tok jeg i Arendal, og etter noen år i utenriksfart jobbet jeg mange år i Oslo som skipper på Nesoddbåten, forteller han.- I tillegg til det har jeg også jobbet på båten som i sin tid gikk mellom Arendal og Oslo. Så jeg er godt kjent i farvannet på Sørlandet.

Koster det flesk å leie deg?- Nei det vil jeg ikke si. Jeg tar 1400 kroner timen, pluss åtte prosent mva. Minimumsleie er tre timer. Hvis du deler dette tallet på 12, så blir det billig, smiler den sindige Floringen.

Les mer om M/S AMOR her: http://www.msamor.com/