Mandag 18. august så en ny bedrift dagens lys i Arendal. Gulldia Design AS ble offisielt åpnet, og Arendal Næringsforening fikk et nytt medlem. Velkommen skal dere være!

18. august vil for alltid være en merkedato for Gulldia Design AS i Arendal. Det var nemlig dagen da de for første gang viste frem sine fire splitter nye smykkekolleksjoner for forhandlere fra hele landet, og nå håper de på en glitrende fremtid.

Silje H. Lunder og Hilde M. Sporaland er to erfarne og tøffe damer som nå satser på egen bedrift. De holder til i lyse og lekre lokaler helt ved vannkanten på Krøgenes, og her håper de på hektiske dager og godt salg fremover.Damene vet hva smykkebransjen krever etter å ha arbeidet i den i mange år, og de mener at kundene vil få unike kolleksjoner og helt nye konsepter når de kommer skikkelig i gang.- Vi lager smykker til unge damer i alle aldre! smiler de to damene, og viser stolt frem signatursmykket med deres egen logo på. Den består av en G og D, som står for Gulldia Design, og er laget i sølv.

Har erfaringenBåde Silje og Hilde har solid fartstid fra smykkebransjen. De har begge to jobbet for Panorama, og har med seg masse kunnskap i ryggsekken når de nå satser for seg selv.- Silje har jobbet syv år som produktsjef i Panorama, og jeg jobbet som kundekonsulent og produktsjef, forteller Hilde M. Sporaland.

Glitrende røtterFor folk i Arendal er A. Holthe smykkefabrikk et begrep. Og ja - Silje er datterdatter av Astri Holthe som i sin tid etablerte denne kjente bedriften sammen med Siljes morfar. I tillegg til en driftig mormor, har Silje også en mor, Hilde, som er gullsmed. Det må kalles glitrende røtter?- Ha ha, ja. Mamma tok sin gullsmedutdannelse i 1974, og jeg har hatt "verdens beste opplæring" i produktutvikling, særlig innenfor sølvsmykker, takket være henne, sier Silje.

Ville ikke flytte fra SørlandetDet var endringer i selskapsstrukturen i Panorama som fikk de to damene til å fable om eget firma.- Den nye ledelsen i Panorama ville flytte produktutviklingsavdelingen fra Arendal og inn på kjedekontorene til Gullfunn og Juvelen i Oslo. Vi har etablert oss med familie her på Sørlandet, og det var derfor ikke aktuelt for oss å være med videre, forteller damene.Dermed startet jobben med å etablere firmaet. Det har vært mye arbeid, men nå bare gleder de seg til fortsettelsen. Samholdet mellom de to damene har en solid grunnmur, og dette mener de er viktig for fremtiden.- Vi er mere enn forretningspartnere. Vi har gjennom mange år som kolleger blitt gode venninner, og vi mener at solid vennskap er noe av det som skal til for å lykkes, smiler de to.

- Kom å se!Gulldia Design håper å bli kjent i næringslivet, og har allerede meldt seg inn i Arendal Næringsforening. Det mener de er en viktig arena å være på, og de vil gjerne bli kjent med flere bedrifter lokalt.- Vi tar gjerne imot bedriftsledere og andre som har lyst til å se hvordan vi har fått det i vår nye bedrift. I tillegg er vi aktive på Facebook: Gulldia Design AS, og på Instagram: Gulldia. Selvsagt oppfordres medlemmene i Arendal Næringsforening til å gå inn og like sidene våre, smiler Hilde.Hun minner også om at det ikke er mange månedene til jul...- Kanskje vi kan overraske de ansatte i Arendalsbedriftene i år med smykkegaver for glitrende innsats? En skikkelig dame får aldri nok smykker, vet du, gliser de to Gulldia-damene på Krøgenes.

Høy stettPå åpningsdagen ble servert fingermat og drikke i glass med høy stett. Det var rundt femti inviterte gjester til stede. Ordfører Einar Halvorsen klipte snoren og erklærte Gulldia Design for åpnet, og styreleder Hans A. Iversen holdt også tale. Han sa i talen at han ikke har sett så aktive og flinke jenter på mange år, og ønsket dem lykke til.

I tillegg fortalte Silje H. Lunder om bedriften og planene fremover.