På overflaten kan RSA BIL Arendal se ut som hvilken som helst annen moderne bilbutikk. Men, stikker man hodet innenfor døra hos sjefen sjøl, Rune Jacobsen (46), forstår man at dette ikke stemmer.Det er med glede vi tar turen ut for å besøke vårt nyeste medlem, RSA BIL Arendal på Krøgenes.

På overflaten kan RSA BIL Arendal se ut som hvilken som helst annen moderne bilbutikk. Men, stikker man hodet innenfor døra hos sjefen sjøl, Rune Jacobsen (46), forstår man at dette ikke stemmer.

Det er med glede vi tar turen ut for å besøke vårt nyeste medlem, RSA BIL Arendal på Krøgenes.Her i huset mener de man må tørre å være annerledes, at man skal ha det gøy på jobb, - og ikke minst må man være litt gale.Med dette bakteppet var det heller ikke vanskelig å be daglig leder Rune Jacobsen om posere liggende på et biltak med armene rett til værs.- Jeg gjør som du sier jeg! gliser han, og jammen ser det ut til at han har det morsomt i samme slengen.

Der folk borDa RSA BIL Arendal vokste ut av lokalene på Myrene for litt over to år siden, var ikke Rune Jacobsen særlig i tvil om hvor han ville etablere ny butikk. Han kunne reist til Stoa hvor alle de store butikkene ligger, men valgte heller å bygge butikken på en helt annen kant av byen.- Vi ville noe annet. Vi ville være der folk bor, og fant ut at ved å bygge ny butikk på Krøgenes, kunne vi få stor plass på utsiden av butikken til kule aktiviteter. I tillegg er det er praktisk for folk som skal ha bilen på verksted her at vi holder til der de bor, sier han.- Her går bussen ofte, og det er ikke vanskelig å få tak i taxi heller, kommenterer han.

Butikk med egen sceneAt Jacobsen lever etter en filosofi om å ikke være helt A4, ser vi tydelige spor av i butikken. Den er innredet med egen scene, og har et lys- og lydanlegg som mange garantert misunner dem.- Grunnen til at vi valgte å investere i det, er at vi i løpet av året lager forskjellige kundearrangementer litt utenfor rammen av det andre gjør. Sist vi arrangerte moro for kundene våre, kom Herodes Falsk og holdt et foredrag som het «Smilet er din beste venn». - Det var kjempegøy både for kundene våre og oss! sier Jacobsen og smiler.

Aktive på sosiale medierFor folk som beveger seg på sosiale medier er logoen til RSA BIL Arendal godt kjent. De er aktive på Facebook, og er flinke på å arrangere konkurranser og aktiviteter for «vennene» sine. For en uke siden lanserte de en splitter ny hjemmeside som heter nullskadetrekk.no, og akkurat den er Jacobsen litt stolt av.- Den forteller kundene at dersom de leaser en bil hos oss, så tar vi kostnaden ved eventuelle skader når de leverer den inn igjen. Nettsiden har vi utviklet selv. Ta en titt, og lær mer, sier han ivrig, før han legger til at de har en ansatt selger som også har hovedansvar for digitale medier i tillegg.- Før gjorde jeg alt selv. Jeg tok bilder, laget annonsene, og bestemte alt med markedsføringen. Det har jeg ikke tid til lenger, så jeg gleder meg over å ha fått en flink medarbeider på dette.I samarbeid med GTM har de også utviklet siden www.bilbransjen. I tillegg finner du RSA BIL Arendal på siden www.rsabil.no

Ettermarked og fornøyde kunderFor Rune Jacobsen er det selvsagt viktig å selge mange biler. Men for å få dette til, må både han og medarbeiderne jobbe knallhardt med å gi god kundebehandling.- Ettermarkedet er viktig for oss. Kunden skal føle at de blir tatt vare på, enten når de skal handle ny bil eller ha bilen på verksted. Her får alle nyvasket bil hver gang den har vært inne på verkstedet, uten ekstra kostnad. Det er det mange som er svært glade for, forklarer han.

Komplett anleggEn omvisning i lokalene på Krøgenes er en fin reise. De har et hypermoderne verksted, eget fotostudio for å kunne ta bilde av bilene, eget verksted for bobiler, og ikke minst dekkhotell.- Og det nyeste nå er at vi har etablert en komplett bilpleieavdeling. Her kan du sette inn bilen og få den ut som ny. Vi har ansatt en person som kan lakkforsegling, og vi tror dette blir populært for kundene, kommenterer Jacobsen.

Ikke bilgalSelv påstår Rune Jacobsen at han ikke er spesielt bilgal.- Om jeg kjører Fiat eller Jeep, spiller ingen rolle for meg. Jeg er ikke født med bensin eller diesel i årene. Egentlig er jeg utdannet fotograf, forteller Jacobsen.- Jeg hadde læretiden min hos en fotograf i byen som tenkte svært utradisjonelt. Kanskje det er derfor jeg ikke er redd for å gjøre ting utenfor rammene nå? filosoferer han.

Fra Kripos til bilArbeidserfaringen hans er heller ikke strømlinjeformet og standard lesing.- Jeg har jobbet med litt av hvert. En periode jobbet jeg i bemanningsbyrå, og jeg har også jobbet som sivil i Kripos. Men nå har jeg ikke tenkt å bytte! Nå vil jeg bare selge så mange Suzuki, Fiat, Jeep, Alfa Romeo og Isuzu-er som jeg bare kan! Sier RSA-sjefen, fornøyd.I god RSA-ånd vil det si å selge bil «som bare hjuling...»

Vil du lese mer om RSA? Gå inn på hjemmesiden deres: http://www.nullskadetrekk.no/