På møtet om sosialt entreprenørskap kom en gjeng unge mennesker marsjerende inn midt i møtet med gaffatape over munnen. Dette skulle symbolisere at de føler seg lite hørt.

På møtet om sosialt entreprenørskap kom en gjeng unge mennesker marsjerende inn midt i møtet med gaffatape over munnen. Dette skulle symbolisere at de føler seg lite hørt.

Møtet ble arrangert av Bymisjonen i Arendal og Arendal Næringsforening i Havnegården under Arendalsuka, og lederen for bedriften Ideelt AS, Thea Emilie Dalen Dille (22), forteller at de aldri har gjort lignende stunt før.

- Jeg var litt nervøs, men det gikk heldigvis greit, innrømmer hun.

Hun imidlertid ingen grunn til å være nervøs. Ungdommene høstet anerkjennende applaus, og fikk markert seg akkurat slik de ønsket.

Dalen Dille forteller at hun er selv en såkalt drop-out-elev, men at hun gjennom grüder-virksomheten sin har klart å bli hørt.

- Vårt formål er å få flest mulig unge mellom 18-35 år ut i arbeid, forteller hun engasjert, og legger til at for pengene det koster i kampanjer om drop-out i videregående skole, kunne staten ansatt over 9 000 unge.

-Vår stemme blir ofte glemt, men jeg vet og tror at sosialt entreprenørskap er veien til en bærekraftig fremtid, sa hun i innlegget sitt.

På møtet var det offentlige representert ved både Arendal kommune og NAV, samt Aust-Agder Fylkeskommune.  I tillegg var det mange andre innslag som var av stor interesse blant de fremmøtte.

Hilde Mjøs i Arendal Bymisjon lærte deltakerne på seminaret ett nytt ordtak.

- Det blir ikke lyd av at bare en hånd klapper! Eller som Ellen Raaum Rekdal sier; - Lukk munnen og åpne ørene.

- Hurra for kreative ideer og sosialt entreprenørskap! - Og hurra for Arendal Næringsforening som får lov å være med på dette.