Da jobbsjansen ble arrangert i Grimstad kulturhus tirsdag ettermiddag sto 754 arbeidsledige i kø for å møte mulige og fremtidige arbeidsgivere. Mange av våre medlemsbedrifter har ledige stillinger akkurat nå, og er godt fornøyd med denne måten å treffe kandidater på.

Da jobbsjansen ble arrangert i Grimstad kulturhus tirsdag ettermiddag sto 754 arbeidsledige i kø for å møte mulige og fremtidige arbeidsgivere. Mange av våre medlemsbedrifter har ledige stillinger akkurat nå, og er godt fornøyd med denne måten å treffe kandidater på.

- Vi fikk inn 46 cv'er til to stillinger, forteller Dajmi Birkedal i Sørmegleren.
Hun sto på stand sammen med Sørmegleren i Arendal på jakt etter aktuelle kandidater.
- Her får vi treffe kandidater ansikt til ansikt som er genuint interessert i å jobbe hos oss. For oss var dette en kjempepositiv opplevelse, sier hun, og er strålende fornøyd.

Det er første gang Sørmegleren er med på dette arrangementet, men Birkedal vil absolutt gjøre det igjen om det blir aktuelt å ansette flere. Hun kan anbefale dette arrangementet på det varmeste.
- Det er gøy å være så attraktiv! sier hun, og ler.

Lindal har mange ledige stillinger
Vår andre medlemsbedrift som vi fant i kaoset av mennesker, er Lindal Entreprenør. De holder til på Akland, men har jobber over hele Sørlandet. De er også veldig godt fornøyd med Jobbsjansen.
- Vi fikk mange henvendelser. Denne måten å treffe aktuelle søkere er veldig bra, sier personalleder Erling Myre.
Myre forteller at de for øyeblikket har 10 fagarbeiderstillinger ledig. I tillegg søker de etter en teknisk tegner, en arkitekt, en ingeniør og en maskinoperatør.
De fikk inn mange cv'er på Jobbsjansen, og har stor tro på at noen av dem som møtte opp på arrangementet er nettopp den de er på jakt etter.
- Vi er strålende fornøyd med samarbeidet vi har med NAV. Vi er en IA-bedrift og ønsker å være inkluderende, og vi tror det er viktig å ha en tett og god dialog med NAV, sier Myre.

25 bedrifter var der
I alt var det 25 bedrifter som hadde stand på Jobbmessen. Mange av disse hadde ledige stillinger innenfor industri. Men også helse, kontor, renhold, salg og service var representert.
- Vi er glade for at bedriftene kommer til dette arrangementet. De tilbakemeldingene vi har fått har vært udelt positive, og vi skal garantert gjøre dette igjen, sier Malgorzata Paklak i NAV Aust-Agder.

Mc Donald - ikke bare hamburgere
Det var ikke bare speed-dating mellom bedrifter og søkere som sto på programmet. I løpet av dagen kunne arbeidssøkere høre foredrag fra noen arbeidsgivere som fortalte om sin bedrift.
Sjefen for Mc Donald på Sørlandet, Alf Olav Øie, snakket om karrieremuligheter innenfor kjeden. Etter foredraget kan vi bare konstatere at Mc Donald er mer enn en kjapp hamburger.
- Vi vil ha engasjerte ansatte som byr på seg selv og som har evnen til å gi alt på jobb. I tillegg må de være lagspillere, sa Øie.

Hvor og når neste Jobbsjansen-arrangement skal arrangeres er ikke Pakak sikker på ennå. Men hun vil gjerne ha kontakt med bedrifter som har ledige stillinger.