Vi er kjempestolte over å kunne ønske velkommen den eneste bedriften i Norge som lager reiser for eldre, Senior Travel. De har tilhold i Arendal, og har mye spennende på gang...

Vi i Arendal Næringsforening er stolte av å kunne presentere Senior Travel som nytt medlem i foreningen! Selv kaller de seg en reise i trygghet.

- Konseptet Senior Travel er det eneste i sitt slag, både om vi ser i Norge og ellers. Vi er stolte av det vi har fått til, - og gleder oss til fortsettelsen! sprudler den eneste ansatte i selskapet, Anna Særnmo (59) når vi tropper opp på kontoret for å lære mer om vår nyeste medlemsbedrift.

Med seg denne dagen har hun også Sven Løvik (77), Inger Sørlie (71) og Laila Nygård (65). Disse tre, pluss Berit Stykke (75) fra Tvedestrand, er med som frivillige i Senior Travel.
- Disse flotte menneskene er med som reiseledere på turene til Spania for å ta hånd om gjestene våre. Alle har jobbet i helsevesenet i mange år, og har solid erfaring i faget, sier Særnmo.

- Hva er Senior Travel?
- Vi organiserer og tilrettelegger reiser for eldre. Både de som bor på institusjon, de som bor hjemme, og de som bor i omsorgsbolig. Konseptet går ut på at de blir tatt vare på, i fra de går ut døra hjemme, til de er hjemme igjen. Ingen skal føle seg ensomme eller alene når de reiser med oss! sier Særnmo.

- Det er mange eldre som har ekstra behov og da er det ikke lett å ta seg frem på egenhånd. Rullestol eller rullator kan være et hinder for mange som vil ut og reise. - Det er her vårt konsept er genialt. Alle våre reiseledere er profesjonelle helsearbeidere som hjelper til med alt. Våre reiser er strømlinjeformet, og vi gir trygghet på hele reisen.

Mange ensomme i Arendal
- Vi vet at det finnes 7-800 eldre i Arendal som er så ensomme at ikke en gang har noen å spørre når de skal handle. Gjennom å melde seg på en tur med oss blir de kjent med andre eldre, og de får tilbake gleden ved å reise. - Livet er ikke slutt fordi om man blir gammel! sier Særnmo bestemt.
- Når det er så mange ensomme bare i Arendal, - tenk da hvor stort behovet er i hele landet? Det er her markedet vårt ligger, sier hun og smiler.

Senior Travel har mange alternative reisemål. For spreke eldre som vil på langtidsopphold, er det Grand Canaria og Puerto Mogan som har vært mest populært. Her er det Sven Løvik som tar hånd om opplegget. - Her bor vi på et koselig hotell som heter Casa Don Johan. Dette hotellet eies av Svein Johan Østereng, også han fra Arendal, sier Løvik.

Videre arrangeres det turer til et rehabiliteringssenter som opprinnelig ble opprettet for akademikere i fastlands-Spania. Her er alt tilrettelagt og våre gjester er svært fornøyde. - Der byttet de til og med senteret ut nøkkelkortet til vanlig nøkkel for at det skulle bli enklere for våre gjester. De gjør akkurat som vi ønsker. - Det er helt fantastisk! sier Særnmo.

Kvalitet
Senior Travel er opptatt av kvalitet. Og de mener også at livskvaliteten blir bedre for de eldre og deres pårørende ved å dra på tur.

- Mange pårørende til eldre som bor på et sykehjem, forteller at de får bedre kontakt med mor eller far når de reiser på turene våre. Da opplever de fellesskap i en annen setting enn på sykehjemmet, og de har felles opplevelser som de kan snakke om i etterkant. Mange opplever dette som noe godt, smiler Særnmo.

Det nyeste Senior Travel har kommet i gang med er dialysereise for personer som har behov for dialyse mens de er på ferie. Dette kan du lese mer om på Senior Travel sin hjemmeside. Klikk deg inn på: http://www.senior-travel.no/