En av våre medlemsbedrifter, Strand Hotel på Fevik, ønsker virkelig å sette regionen vår på det litterære kartet og få folk til å føle eierskap til den britisk-norske forfatteren Roald Dahl.

I mange måneder har de jobbet med et stort prosjekt som de har valgt å kalle "Scrumdiddlyumptious", - og her blir det masse moro for både barn og voksne en hel helg til endes.

- Noen tror vi har bommet på tastaturet når de ser tittelen, men dette var ett av Roald Dahl
sine favorittuttrykk om noe som var genuint og utsøkt bra. Derfor heter arrangementet
nettopp det, fortalte hotellsjef Anja Beisland da hun sammen med ledergruppen på hotellet presenterte prosjektet på en pressekonferanse nylig.

 

Alle har hørt om Charlie: - Jeg tror ikke det finnes et småtroll i hele verden som ikke har hørt om Charlie og Sjokoladefabrikken eller fortellingen om Mathilda, men jeg er ikke så sikker på at de vet hvem som skapte den? sa Ruth Hege Holst.

Hun har vært prosjektleder i Roald Dahl-arrangementet, og de har virkelig satt seg godt inn i Roald Dahls univers.

- Vi har lest masse litteratur som han har skrevet, og sett mange av filmene hans. Utifra det har vi satt sammen mat som passer inn i hans univers. Vi gleder oss veldig til å presentere dette for publikum. Som vi vet var Roald Dahl veldig glad i søt mat, - og derfor blir dette en helg hvor man må la være å telle kalorier! mente Holst, - som selv innrømmer at hun i likhet med den berømte forfatteren er sjokoholiker!

 

Ekte heksebrygg: Menyen har prosjektgruppen satt sammen med sitt eget kjøkkenteam på hotellet og Jostein Medhus ved Kulinarisk Institutt. I tillegg til en fantasirik afternoon tea med lokal vri, vil det vil bli servert sukkerspinn til alle som vil ha, og kanskje også bringebærsaft med tørris i. Når tørrisen legges oppi saften skjer det en kjemisk reaksjon, - og det ser ut som et ekte heksebrygg, fortalte Holst.

- På kvelden vil det bli servert en treretters middag i Roald Dahls ånd, inspirert av kokker i London. Under middagen vil det selvsagt bli noen overraskelser også! sier Beisland.

Har grublet lenge: - Vi har lenge grublet på hvordan vi kunne sette hotellet på kartet og ta eierskap til denne kjente forfatteren. Dahl ferierte her hver sommer fra 1957 til langt ut på 70-tallet, så han er jo litt "vår". Da vi fant ut at han ville blitt hundre år den 13. september, griper vi begjærlig muligheten og lager dette store arrangementet, sa Ruth Hege Holst.

 

Foredrag og film: Det er satt av en hel helg i Roald Dahls tegn på Strand Hotel Fevik. De har innhentet foredragsholdere av høy klasse, og ikke minst vil det bli fremvisning av film.

- Vi blir nødt til å vise Charlie og sjokoladefabrikken. Videre vil vi også vise andre filmer.

- Vi får også besøk av Fevik Historielag, og de vil holde foredrag om hvordan det var på Fevik og i området rundt her da forfatteren var på hotellet vårt. Det gleder vi oss til å høre, smilte Holst.

Film-musikk av studenter: Selv om det blir mye snakk om litteratur på hotellet helgen 24. til 25. september, skal det også bli kulturelle innslag i form av musikk.

På programmet står det at studenter ved musikklinjen ved Universitetet i Agder kommer, og de skal tolke filmmusikk.
Det er Sørlandske Sommernetter som står bak dette arrangementet, og leder Kjell Rune Nakkestad lover et spennende og kult program.

Morsomt for hele familien: Ledelsen ved Strand Hotel Fevik er veldig spente på hvordan arrangementet vil falle i smak hos publikum. De har jobbet hardt for å gjøre det til en lærerik, spennende og morsom helg.

- Det er klart vi er spente. Vi har jobbet lenge med å sette sammen programmet. Jeg er trygg på at dette blir en flott anledning til å ta hele familien med på en gørrspennende reise! avsluttet Ruth Hege Holst.

 

Tekst og foto: Torunn Nerdalen