Kurt de Presno er omgitt av mange speil på jobb. Og, han er ikke redd for å se sitt eget speilbilde. På 11 år har han bygget opp sitt eget firma, og er stolt av det.
- Juni 2015 flyttet firmaet mitt AMIGA Garderoben fra Stoa til et nytt bygg på Hisøy. I tillegg klarte vi å øke omsetningen med en million kroner, og det er vi svært fornøyde med i en sånn omstillingsprosess, sier han.

Akkurat pluss i omsetningen overrasker nok mange. De fleste bedriftene som flytter idag, opplever heller nedgang i omsetningen.
- Det skjedde som sagt ikke hos oss, forteller en fornøyd daglig leder og eier i AMIGA Garderoben, Kurt de Presno (48).

Firmaet hans produserer måltilpassede skyvedører for over 10 millioner kroner bare i Aust- og Vest-Agder.

Duracell: Mannen har et godt talent for salg, praktisk og estetisk sans, og ikke minst energi på høyde med et duracell-batteri. På ukedagene jobber han "døgnet rundt", og takker en veldig snill kone.
- Hun er støttespilleren som gir meg muligheten til dette, sier han og smiler.
- Dessuten har jeg et godt team med meg på jobb, som gjør dette mulig. God service og punktlighet er viktig, kommenterer han, - og mener dette er nøkkelen til å få fornøyde kunder.

Avtaleboken er full: Hjemmebefaring er viktig. I 9 av 10 kundebesøk utløser dette et nytt salg, så det er klart jeg stiller opp! gliser han, og viser meg avtaleboken sin.
 - Den ser ut som om den er skutt med hagle! kommenterer han tørt.

Logger av hjernen: - Det er litt mye til tider, men jeg er ufattelig god til å logge av jobbhjernen. Fredag ettermiddag rundt klokken tre logger jeg bare av, og da har jeg fokus på helt andre ting, sier han.
Men tro ikke at mannen bruker hele søndagen på å sløve rundt. Nei, allerede søndag ettermiddag begynner hjernen å logge seg på i jobbmodus igjen.
- Slik har jeg hatt det i mange år, og det fungerer!

"Ung" bedriftseier: Firmaet AMIGA startet Kurt de Presno opp som 37-åring. Den gang ville han gjerne ha noe annet å gjøre enn å reise rundt og montere glassfasader og balkonger.
- Jeg grep muligheten da den bød seg, og jeg ville nok gjort det samme en gang til, innrømmer han.

Skreddersydd: AMIGA Garderobe har som spesialitet å skreddersy skyvedørsgarderober til alle typer hus. Både nye og gamle, med og uten skråtak. Alt blir skjært til i fabrikklokalene på Hisøy. Både speil og dører skjæres med millimeter-presisjon, slik at alt skal passe inn. I tillegg har de geniale skyvedørsløsninger til leiligheter som har stue og kjøkken i ett, samt skyvedørsløsninger til bad og vaskerom.
- Jeg reiser rundt til folk og tar mål, så lager jeg skisser og blir enig med kunden om hvordan det skal bli. Jeg kan garderobe, og mener selv jeg er en god rådgiver innenfor dette fagfeltet, sier de Presno.

Logistikk og nøyaktighet: - Hva er grunnen til at dere har lykkes, tror du?
- Vi har egen produksjon og har derfor kort leveringstid. Garderoben er ofte det siste som blir montert i et hus eller leilighet, og da er det viktig å kunne levere i tide. Nøye planlagt logistikk og punktlighet er to ord som beskriver nøkkelen vår til suksess, mener de Presno.

Søvnløshet og grubling: Han innrømmer glatt at han har hatt mange søvnløse netter underveis i etableringen, og alt har ikke vært rosenrødt.
- Nei, ting har tatt tid, og det har vært noen opp- og nedturer underveis. Men nå er jeg veldig fornøyd! sier han, og ser seg om i det svært lekre lokalet på Hisøy. Her er det hotteste på markedet utstilt, og alt er svært smakfullt.

8 år fra drøm til virkelighet: AMIGA ble etablert og holdt til i det gamle Karl S Hanssen-bygget på Stoa i 2005. For cirka 8 år siden kom tanken om å bygge et nytt bygg med skreddersydde løsninger for selve firmaet.
- Det tok tid å få lov å bygge her. Men i juni 2015 flyttet vi inn, og trives.
Bygget har også et karakteristisk særpreg, som de Presno er veldig fornøyd med.
Selve bygget ble til gjennom et samarbeid mellom AMIGA, Hisøy Elektro og Sørgruppen. Deler av bygget er leid ut til andre virksomheter, så mange har sin arbeidsplass her.
- Vi genererer arbeidsplasser for 20-35 mennesker i det nye bygget på Hisøy, forteller han stolt.

Vi ønsker vårt medlem AMIGA Garderoben lykke til med fortsettelsen!