Alle som har hatt barn innlagt på barneavdelingen ved sykehuset i Arendal vet hvor viktig det er å gi barna et lyspunkt i en ellers grå og strevsom hverdag. 
Klovner er noe nesten alle ler av, og det er ikke uten grunn at "Send in the Clowns" er en av verdens mest spilte sanger.
Nå jobbes det iherdig for at Vibeke Li og Gaute Næsheim, alias "Å Erna" og "Piffi Gundersen" (På bildet over saken), skal få muligheten til å bli sendt inn på barneavdelingen i Arendal også fremover.

Det er mammaene Nina Roland og Birtitte Espeland Olsbu som har startet startet innsamlingsaksjon for å beholde sykehusklovene. Målet er å få inn like mye som i Kristiansand (200.000 kroner) eller aller helst enda mer penger innen 30. juni i år.
- Vi ber på våre knær og frir til hele næringslivet! Vi tar i mot alle beløp, - både store og små. Alle bidrag er gode bidrag! kommenterer Nina Roland.

Medlemsbedrifter har gitt: Til nå har det tikket inn noen beløp fra noen lokale aktører, og heriblant finner vi flere medlemsbedrifter i Arendal Næringsforening.
- Vi har vært så heldige at vi har fått noen gaver. AVIOR, Sparebank 1, samt  Arendal og Omegn Sparekasse har gitt oss 10.000 kroner hver. Sparebanken Sør har bidratt med hele 50.000 kroner. - Så vi håper på flere slike beløp! kvitrer de to initiativrike damene.

 

Alle trenger å le:  Alle trenger vi å le hjertelig og tenke på noe helt annet. Dette gjelder alle; både deprimerte næringslivsledere, slitne politikere, eller vanlige arbeidere. Men for syke barn kan latter og smil være den spiren som skal til for å komme seg videre.
- Det er derfor vi kjemper for å beholde klovnene  ved sykehuset i Arendal. Den optimale drømmen for dem som står aksjonen er å få langsiktige sponsorer.
- Å la barna få pause fra sykdom og vonde tanker er kjempeviktig, kommenterer mamma Nina Roland. Hun har selv tråkket timevis omkring i sykehuskorridoren i 6. etasje på sykehuset i Arendal, og sammen med en annen mamma, Birgitte Espeland Olsbu, vet de hvor viktig dette tilbudet er.
- Dessverre er ikke dette tilbudet med på offentlige budsjetter. Derfor må vi ut i markedet og samle inn penger, kommenterer Nina Roland.
Dersom du vil gi gave til Sykehusklovnene, ta kontakt med Nina Roland: nina@niro.as, eller via denne linken :
https://no.betternow.org/fundraisers/vi-onsker-fortsatt-at-sykehusklovnene-skal-besoke-arendal

 

Spesialutdannede skuespillere: Om du nå tenker at dette hadde vært jobben for deg, så har du noen år foran deg på skolebenken. Det holder ikke å ta på seg en klovne-nese og være leken eller gøyal sammen med barn.
- Det er ikke hvem som helst som kan jobbe som sykehusklovn. Om du ønsker å bli det, må du først ha skuespillerutdanning, og i tillegg må du ha ett år spesialutdanning for å jobbe med barn på sykehus, sier avdelingsleder på barneavdelingen i Arendal, Ellen Koppstad.
Hun er klar  på at sykehusklovnene er kjempeviktige for barnas hverdag, og de gleder seg inderlig hver 14.dag når de skal komme på besøk.

Ikke helt som andre Sykehusklovner er ikke helt som andre klovner. Sykehusklovnene bråker lite og beveger seg varsomt og lydhørt mellom sykehussengene.
- De kommer ikke til sykehuset med en forestilling, men lager noe sammen med dem i rommet. Som klovner kommer de inn i folks private sfære, og mange er i en vanskelig situasjon. De må lytte og være veldig oppmerksomme for å vite hvor de
skal trå.

- Sykehusklovnene bidrar til å skape en positiv atmosfære på sykehuset, og de har en profesjonell tilnærming til barn og unge. Klovnene gir flotte øyeblikks-opplevelser i en sykehushverdag, sier Nina Roland og Ellen Kopstad.

Ideell organisasjon: I dag er Sykehusklovnene en ideell organisasjon med en liten administrasjon ( 2,3 årsverk) med kontor i Oslo. De har over 25 spesialtrente sykehusklovner i Oslo, Bergen, Trondheim, Akershus, Haugesund, Arendal, Kristiansand og Ålesund.

Kle deg ut som klovn i Damedilten: Trioen Nina Roland, Birgitte Espeland Olsbu og Ellen Kopstad vil gjerne aktivere alle damene i Aust-Agder for saken sin. Den 4. juni går den tradisjonelle Damedilten i Arendal av stabelen, og hele overskuddet her går direkte til Sykehusklovnene.
- Ta gjerne på deg klovnekostyme og løp! - Vi trenger alt vi kan få inn! oppfordrer innsamlings-trioen. 

Om du har lyst til å høre "Send in the clowns", er den her: https://www.youtube.com/watch?v=8L6KGuTr9TI

Vi i Arendal Næringsforening ønsker lykke til med aksjonen, - og oppfordrer våre medlemmer til å bidra.

Tekst og foto: Torunn Nerdalen Tinghaug