Da Kine Aasheim begynte å nærme seg 40 år hadde hun egentlig ingen førti-års-krise.
- Men hun fant på en!
Dermed startet hun dinHR, og fra første mars har hun vært sin egen herre, - på jobb.

- Etter åtte år med masse reising over hele landet i jobben som HR-direktør i VISMA fant jeg ut at tiden var moden til å gjøre noe nytt (og sprøtt). Noen førti-års-krise hadde jeg ikke fått, så jeg måtte bare finne på en...
- Så her sitter jeg da! ler Kine Aasheim, og ser utover det splitter nye kontoret sitt på Krøgenes.
Her har hun kun en ubeskrivelig deilig sjø-utsikt, en kontorpult, kaffemaskin, pc, mobiltelefon og en diger roll-up med bilde av seg selv, pluss et fotografi som hun selv har tatt og lagt på lerret.
- Dette er min drømmeplass,mitt rekreasjonsområde, sier hun og drømmer seg vekk litt. -Det er fra hytta i Vrådal, smiler hun.

Hva er egentlig HR? -Det spørmålet har jeg fått mange ganger kan du tro!, sier Aasheim og girer seg opp til svaret i form av å ta seg en diger slurk av det store kaffekruset:
- HR er alle aktiviteter som omhandler planlegging, anskaffelse, utvikling og «avvikling» av alle menneskelige ressurser i virksomheten. Jeg tenker at dette er kjempeviktig i enhver bedrift uansett størrelse. - Særlig for bedrifter som er såkalte SMB-bedrifter, legger hun til.
- Det er ikke alltid at små og mellomstore bedrifter har ressurser til å ansette en egen HR-sjef. Denne oppgaven blir ofte lagt over på en medarbeider som har hendene fulle fra før. - Det er her jeg har tenkt å komme inn! sier hun ivrig.

Kan skape utvikling: - Ved å håndtere HR prosessene riktig og effektivt, vil det frigjøres tid til å jobbe mer med kjernevirksomheten, samt skape en ramme for utvikling og vekst med medarbeidere i høysetet. Med tydelige og definerte mål, roller og prosedyrer, og oppfølging av disse, øker sannsynligheten for at ansatte leverer optimalt i henhold til virksomhetens mål. Det gir også rom for å bevisst utvikle og beholde nøkkelpersoner.
- Det handler helt enkelt om godt lederskap. dinHR gir din bedrift rammeverket og støtten til å utøve et enda bedre lederskap! mener Aasheim bestemt.

To pakkeløsninger: - Ønsket mitt er at småbedrifter under hundre ansatte skriver en avtale med meg. Til nå har jeg utarbeidet to pakkeløsninger, en HR basic og en HR proff. Her kan ledere kontakte meg og diskutere hva som bør gjøres i deres bedrift. Jeg er bedriftens forlengede arm i HR-arbeidet, og jeg pleier å si at jeg avlaster lederne.

Langsiktige forhold: Kine Aasheim har ett stort ønske. For at hennes firma skal kunne gi de beste rådene, mener hun bestemt at langvarige forhold til bedriftene er det aller beste. Ikke bare fordi hun tjener penger på det, men også fordi hun får verdifull innsikt i bedrfiten og kan gjøre en best mulig jobb.
- Jo bedre jeg kjenner bedriftene og menneskene der, jo bedre råd og hjelp kan jeg gi. Så enkelt er det, smiler hun.
For henne er taushetsplikt en så selvfølgelig del av hverdagen at hun ikke engang nevner det selv.
- Jeg skriver under på taushetsplikt med alle bedriftene, og holder den. Derfor blir det heller ingen konflikt på dette området om jeg har konkurrerende virksomheter på kundelisten min, supplerer hun.

Ledelse drives med etter fire: Kine Aasheim mener å ha observert at ledere i mindre bedrifter jobber med kjernevirksomheten sin på dagtid. Det er først etter at medarbeiderne har gått hjem at sjefen setter seg ned og ser på ledelse og så videre. Nettopp derfor har hun en filosofi om at dersom de da trenger en sparringspartner.
- For de bedriftene som velger den største pakken, er jeg fullt tilgjengelig til klokken åtte på kvelden. - Det blir litt sånn "ring en venn"- sier hun og ler hjertelig.

Bedriftskultur: Kine Aasheim mener det hersker mange forskjellige bedriftskulturer i vårt lokale næringsliv.
- Alle bedrifter har sin kultur. Bedrifter er like forskjellige som menneskene som jobber der. Derfor finnes det heller ingen mal som jeg kan bruke i mitt arbeid. Jeg må lære, lytte og og forstå kulturen før jeg kan utarbeide gode planer i den enkelte bedriften. Det er noe av "clouet" i mitt arbeid, sier hun med klart blikk.

Starter i nedgangstider: På spørsmål om hvorfor hun starter opp bedriften sin akkurat nå, er hun kjapp til å svare:
- Alt har gått på skinner i lang tid i næringslivet. Det er først nå når noen har fått en "trøkk 16" at utfordringene dukker opp. Og det er nå jeg virkelig kan komme inn og utgjøre en forskjell i bedriftene.
- I løpet av dette året bør de fleste bedriftene ha "ryddet ferdig". Jeg er ikke i tvil om at allerede når klokken bikker 24 på nyttårsaften, vil det bli en real bedring, sier hun optimistisk.

Arrangerer frokostmøte: For å bli kjent i vårt lokale næringsliv, arrangerer hun frokostmøte til torsdag, og hun håper mange vil komme for å høre henne.
- Jeg vil gjerne bli kjent med folk, så ta kontakt med meg, og meld dere på! sier hun ivrig.

Hove tri er neste mål: Og optimistisk bør hun være. Dama strutter av energi, og privat har tobarnsmoren som mål å delta for fjerde gang i Hove tri, som er et triathlon, senere i år.
- Det gir meg masse energi, og jeg er like stolt hver gang jeg er med og klarer å fullføre!, ler hun.
Et annet mål ar å kunne bruke båt til jobb. Brygga ligger jo rett ved kontoret hennes.
- Jeg liker å padle, og ser ikke bort i fra at jeg padler på jobb en dag. Om det skulle vise seg å gå litt langsomt, - så fiser jeg på kontoret med min GH 14! avslutter Kine Aasheim.

Vi ønsker dinHR velkommen i Arendal Næringsforening, og ønsker lykke til videre!

Her kan du logge deg inn og lese mer om din HR.

Tekst og foto: Torunn Nerdalen Tinghaug