For folk som har levd en stund er "Lampefabrikken" på Myrene et begrep. Og det er akkurat her medarbeiderne på det nye Visma-kontoret i Arendal håper å kunne gi sine kunder innsikt og gode råd.

Like etter nyttår flyttet Visma inn i kontorene på Myrene. I vår tid omtales bygget som Østereng-bygget, men at det har ligget en lampefabrikk her er jo et litt kult bakteppe.

- VI ønsker å gi våre kunder god økonomisk rådgivning, slik at de kan konsentrere seg om egen kjernevirksomhet, sier salgssjef i Visma Services Norge på Sørlandet, Baljinder Singh Rihel.

Lokalkontoret i Arendal er underlagt avdelingen i Kristiansand. Visma tar med seg solid kompetanse til Arendal, og som en landsdekkende aktør tilhører Visma et stort kompetansemiljø.
Baljinder Singh Rihel er ikke i tvil om at Visma har noe å tilføre Arendalsregionen når det gjelder regnskapstjenester og bedriftsrådgivning.

- Ha kontroll: - Nettopp i disse tider med nedgang er det viktig å ha kontroll på økonomien i en virksomhet. Vi hjelper både de etablerte og nyetablerere med å finne gode økonomiske løsninger i deres bedrift, og vi vil gjerne komme på banen så tidlig som mulig, sier Rihel.

Kompetanse: -Rihel forteller videre at de har tilgang på mye kompetanse. Siri Egeland er advokat i Visma Advokater, med offentlige anskaffelser som spesialområde. Egeland vil også være en del av kontoret i Arendal.

Regnskapsskredder: På kontoret i Arendal har de også en dame som skreddersyr web-løsninger. Laura Alioniene fra Froland ansatt som regnskapskonsulent og rådgiver. Hun jobber med å finne beste løsning for kunder innen Vismas  programvarer og tjenester.

Lokalkunnskap: Trond Haave, som også jobber på kontoret i Arendal, er et kjent ansikt i næringslivet lokalt. Han er seniorrådgiver og har bakgrunn som autorisert regnskapsfører.
- Å ha lokalkunnskap er veldig viktig, sier Haave. Han har vært i regnskap siden 1980 og har bland annet drevet sitt eget regnskapskontor. Han  er ikke i tvil om at regnskap basert på smarte dataløsninger er helt genialt.

Logg deg på: Det geniale med regnskap på nett er også at du kan sitte hvor du vil i verden og logge deg inn på regnskapet og følge med. Du kan sjekke hvert enkelt bilag, og du kan godkjenne fakturaer bare du har tilgang på internett. Det er jo ikke mindre enn fantastisk! oppsummerer han.

Lar virksomheter jobbe med kjernedrift: - Visma har utviklet et trygt og godt system som gjør at man ikke trenger å kunne regnskap for å drive virksomhet. Gjennom å la våre fagfolk jobbe med tall og analyser, kan virksomhetene i større grad fokusere på kjernevirksomheten sin, skyter Rihel inn.

Da gjenstår det bare å ønske de tre hyggelige Visma-medarbeiderne velkommen til byen med ny virksomhet, og hjertelig velkommen som medlem i Arendal Næringsforening!

Tekst og foto: Torunn Nerdalen Tinghaug