Get er mere enn kabel-tv. Nå snakker de ansatte hos Get på Strømsbusletta om smarte hjem som om det er det mest naturlige i hele verden. Og det er ikke grenser for hva man kan løse med enkle tastetrykk i fremtidens hjem.

Det eneste man trenger er god nettilgang, - og det fikser vi også! Sier Andreas Frivold og Bjørn Tellefsen i Get, avdeling Arendal.

Hus som regulerer opp og ned på varmen, lys som slår seg av og på når man er i rommet eller ikke, elektriske apparater som kan slå seg automatisk av når man forlater huset, er eksempler på funksjoner som allerede er tilgjengelige på markedet.

Dette er et marked Get har tenkt å ta for seg av, og vi har nå sluppet en verdensnyhet innen brannvarsling til boligselskaper som vi har fått stor respons på i markedet.
- Fremtiden byr på uante, og ikke minst store muligheter, innen velferdsteknologi. Det er vel egentlig bare fantasien som setter grenser, sier Bjørn Tellefsen og smiler.

Han er overbevist om at vi i fremtiden vil være omgitt av mer teknologi enn i dag, og at samfunnet kan spare store penger på å ta i bruk slik teknologi i fremtiden.

Nyt smart brannvarsler
En av de nyeste innovasjonene fra Get som selger i bøtter og spann nå om dagen, er en smart brannvarsler som heter Get Safe. Den er trådløs, og er tilkoblet hjemmenettverket.

- Get Safe røykvarsleren monteres uten at man trenger ledninger, og den er mye mer intelligent enn en vanlig røykvarsler. Når den oppdager røyk så sender den signal til alle de andre røykvarslerne i huset, og den sender også direkte signal til et vaktsenter som er bemannet til alle døgnets tider. Om man ikke får tak i huseieren, ringer vaktselskapet direkte til brannvesenet, forteller Tellefsen.

Nylig vant denne røykvarsleren en pris under internasjonal forbrukerelektronikkmesse (CES) i Las Vegas, og det morsomste er at den er norskprodusert, kommenterer Andreas Frivold.

Han forteller videre at mange borettslag allerede har valgt deres løsning, og at Get Safe virkelig er et produkt som redder liv.

- Til nå har vi solgt Get Safe til borettslag med til sammen 700 leiligheter i region sør. Det har virkelig tatt helt av, - og dette er bare begynnelsen, skyter Tellefsen inn.


Lokalkunnskap og tilstedeværelse
Nylig meldte Get seg inn i Arendal Næringsforening. En av grunnene til det er at de ønsker å komme i kontakt med flere utbyggere og aktører i bygge-bransjen.

- Nettverk er kjempeviktig. Vi ønsker å gjøre oss mer kjent i det lokale næringslivet, og målet er at de tenker på oss aller først når det skal bygge nytt, eller når det trengs nye, smarte løsninger innenfor bredbånd, tv, og mobilteknologi, sier Tellefsen.

Han er storkundeansvarlig i Get, og begynte i jobben i september i fjor. Mange vil kjenne han igjen fra blant annet Ericsson og IT konsulentbransjen.

Eget showroom
Etter at Get i juni 2016 flyttet fra Industriveien på Stoa og inn i flotte, lyse og nyoppussede lokaler på Strømsbusletta, håper de at kunder oftere vil komme innom.
- Vi er det eneste selskapet innenfor vårt segment som har kontor i Arendal, og vi ser helt klart nytten av å være fysisk tilgjengelige for kundene våre.

- Sammen med TDC dekker vi et bredt spekter av løsninger for både bedrift, boligselskaper og privat. Her kan vi diskutere dine utbyggingsprosjekter og vise deg de siste produktene og løsningene våre.

- Om det er feil med noe av utstyret fra Get så kan du komme til oss og få hjelp eller vi kan vise deg hvordan utstyret brukes. Om noe er ødelagt kan vi bytte det på dagen. Hos oss slipper du å vente på postforsendelsen. Dette tror vi er en stor fordel, slår Frivold og Tellefsen fast.


Et hestehode foran
På spørsmål om hvor Get er om ti år, svarer de to muntre karene at de da har «erobret» hele stripen fra Kragerø i øst til Mandal i vest, og at de er desidert størst på hverdagsteknologi. Da har de funnet opp ting som ingen andre i sin bransje har tenkt på, og de omsetter for store tall!

Vi i Arendal Næringsforening sier et stort velkommen inn i foreningen, og ønsker den lykke til videre.

Vil du vite mer om Get? Ta kontakt med dem på Strømsbusletta, 4 eller besøk hjemmesiden deres her.


Tekst og foto: Torunn Nerdalen Tinghaug