Vårt nye medlem AVIOR Group AS har virkelig grunn til å juble om dagen. Fra 2014 til 2015 oppnådde de et kjemperesultat, og økte omsetningen med ca: 30 millioner kroner.
- I 2014 hadde vi samlet sett en omsetning på ca: 15 millioner kroner. Tallene for 2015 er ca: 45 millioner kroner, og vi er meget fornøyd om dagen, sier grunder og Daglig Leder Olav Nerhus.

Han smiler fra øre til øre toppsjefen i AVIOR Group når vi besøker bedriften i sine nye lokaler på Myrene. I fjor kjøpte de opp selskapene ECT og CECT, og det skulle vise seg å være et fornuftig kjøp. 
- Vi er strålende fornøyd. Totalt vil vi ende opp med en økning i bunnlinjen på 6-7 millioner kroner. Dette er takket være flinke medarbeidere som står på, sier den blide Moldenseren som egentlig er utdannet sjøkaptein og plattformsjef.
- I AVIOR har vi en ordning hvor medarbeiderne våre har stor fleksibilitet. Må de ha fri en dag, så er det ikke noe problem, så lenge jobben blir gjort, og så lenge de står på i travle perioder er vi fleksible. - Kanskje det er noe av sjømannstanken som slår inn her, sier Nerhus og smiler.
- Det som også er positivt hos oss er at de som jobber her også får mulighet til å bli medeiere i bedriften. Dette har jeg stor tro på. La de ansatte få et eierforhold til det de jobber med, og man vil se en helt annen innsats, legger han til.

Flyttet fra Grimstad: AVIOR ble etablert av Nerhus i Grimstad i 1999. Den gang kom han rett i fra jobb hos Ugland Rederi hvor han hadde jobbet i 4 år som Sikkerhet og QA sjef. Tidligere var han i mange år i Rasmussen Gruppen , og har vært plattformsjef både i Prosafe, Scarabeo, Cotemar, og senest som plattformsjef på «Haven» som ble bygget i Eydehavn.
- Jeg følte at jeg hadde nok erfaring til å gjøre noe nytt. Derfor etablerte jeg AVIOR, som betyr ledestjerne. Med meg fikk jeg Tom Pedersen, og jeg har ikke angret en dag, forteller han.
Da ECT og CECT skulle selges, så han og Pedersen en mulighet, og nå har de altså flyttet fra Grimstad til Arendal.

Kurs : AVIOR Kompetanse driver med kursvirksomhet innenfor alle typer kran, store og tunge kjøretøy, truck, ADR , industrivern og varme arbeid.. I tillegg holder de kurs innenfor HMS, førstehjelp og VHF. - Vi 

tilbyr det meste av kurs innenfor nevnte områder til industri- og offshore. I tillegg til at vi deler kurslokaler med Midtstøl Transport her i Arendal, reiser vi gjerne rundt på arbeidsplassene og kurser personellet, forteller Nerhus.- Vi er litt nyskapende på kursvirksomheten vår. Det snakkes mye om delingsøkonomi nå om dagen, og siden vi deler både lokaler og en del utstyr med Midtsøl, er vi vel med på dette?  Det fungerer utmerket for oss, og er å anbefale, sier han.

Avior Offshore leier ut personell til landbasert industri og offshore / maritim virksomheter. De utfører store komplekse flyttinger av skip og rigger. Foretar inspeksjoner ombord og kan sertifisere kraner og løfteutstyr. Videre har de fullt kran management på flere konstruksjonsskip og isbrytere. På det meste i 2015 hadde vi over 50 personer på lønningslisten.

Svartmaling i mediene:  Olav Nerhus er også opptatt av hvordan mediene skriver om næringslivet, både generelt og lokalt.
- Mediene er kjempeflinke til å skrive når det er noe negativt som skjer. Ta olje industrien som et eksempel. Fordi om det går litt ned her i Norge, så er ikke hele det globale markedet tørket ut, mener han.
- Jeg tror 2016 vil være tøft for mange. Men jeg har klokketro på at det vil ta seg opp igjen! sier Nerhus.
Han mener det er viktig å snu seg rundt og finne nye markeder, og det har virkelig AVIOR gjort.

Etablerer seg i Iran: - Når markedet her hjemme går litt ned, er det viktig at vi ser oss litt rundt i verden og finne nye jobber. Det har vi klart, og nå har vi personell som vi leier ut både i Brasil, Canada, Afrika og ikke minst Iran hvor vi er i ferd med å etablere eget kontor sammen med Seatouch, forteller han entusiastisk.
- Vi er helt i startfasen med kontoret i Iran, men har etablert kontakter og er i gang. Det blir veldig spennende å se hvordan det kommer til å gå, innrømmer han.

Kommunegrenser er uinteressant: Direktøren med den fine dialekten har mye på hjertet når han først har sjansen. Han mener at bedriftene her på Sørlandet må bli flinkere på å samarbeide. I hans hode finnes ingen kommunegrenser.
- Det er bare ikke interessant, konstaterer han.
- Hvis vi blir flinkere til å samarbeide innfor næringslivet lokalt vil hele Sørlandet bli et interessant område. Vi har etablert oss her på Myrene 

fordi dette virker som det rette stedet for oss, men vi jobber jo "world-wide" i tillegg. Det er en gang sånn at de som er flinkest, vil overleve, og vi bygger stein på stein i vårt firma, sier han.

Ønsker seg mini-oljemesse: Olav Nerhus er ikke så opptatt av å reise til store oljemesser for å oppsøke andre virksomheter. Han ønsker seg heller en Sørlandsmesse hvor alle bedriftene innenfor offshore og industri kan møtes.
- Jeg tror en mini oljemesse her lokalt kunne blitt nyttig for hele Sørlandet. Det kunne gitt oss som bedrift mulighet til å bli kjent med hele miljøet som finnes. På sikt kunne dette blitt limet som gjør Sørlandet til en attraktiv region med tyngde, sier han.

Det blir spennende å følge dette firmaet i fremtiden, og vi sier hjertelig velkommen som medlem i Arendal Næringsforening!

Tekst og foto: Torunn Nerdalen Tinghaug